900 Vlinders – Kan ik jou verleiden?

Waar & Wanneer?

Datum:01 okt - 04 nov
Tijd:
Locatie:Raalte
Thema:900 jaar Raalte: Activiteiten door het jaar heen / Raalte Groen

Vanaf april zijn er in Raalte door een fanatieke groep overal borden gezet met daarop informatie over vlinders.

Ben jij ze al tegengekomen?

 

De werkgroep ‘900 Jaar Raalte Groen’ heeft zaterdag aan de Ganzeboomlaan een informatiebord over vlinders onthuld. Dat vormde het startsein van de openluchttentoonstelling ‘900 Vlinders, Kan ik jou verleiden?’

Doel is inwoners van Raalte bewust(er) te maken van de kwetsbare vlinderpracht in het dorp. Dat zijn soms, zoals bij het eerste bord blijkt, op het oog helemaal geen logische plekken. De onthulling was bij het bijenhotel aan de Ganzeboomlaan, dichtbij het viaduct onder de N35. Het verkeer raast daar langs, maar omdat Raalte ter plekke de berm veel bewuster maait, bied je vlinders een mooie plek voor hun eitjes. Vlinderfotograaf Metting legde uit dat de zone langs de N35 richting Beaphar een “mooie patrouilleroute is voor mannetjes die een vrouwtje zoeken” en dat aan de andere kant van de Ganzeboomlaan: “het zonnepark op het oude MBI-terrein de vlinders alleen maar goed doet. Want als je niks met de bodem doet, is dat per definitie goed voor de biodiversiteit.”

De vlinderborden, die komende week overal in Raalte hun plek gaan krijgen, zijn gemaakt door Fotoclub Salland en de Sallandse Vlinderfotograaf. Op de borden staat ook een QR-code die leidt naar weetjes over de vlinders in Raalte. De borden zijn mede mogelijk gemaakt door energiecoöperatie Endona.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.