Binnenkomst vuur uit Normandië

Waar & Wanneer?

Datum:zondag 30 april
Tijd:14:30 - 16:00
Locatie:Raalte
Thema:Raalte Royaal

 

In 1948 werd het Bevrijdingsvuur door Montogomery in Portsmouth naar het D-day strand in Normandië gebracht. Het Bevrijdingsvuur werd vervolgens door atleten meegenomen naar Wageningen en vanuit daar verspreid over plaatsen in het land.

In de daarop volgende jaren werd het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen jaarlijks als “een lopend vuurtje” door het land verspreid.

Atletiekvereniging AV Salland haalt in 2023 het bevrijdingsvuur vanuit Arromanches-les-Bains in het arrondissement Bayeux (Normandië) naar Raalte om daarmee het belang van vrijheid te vieren.  Dat dat belangrijk is  hebben we zelf ervaren met alle beperkingen de afgelopen jaren, en we horen het nog dagelijks als we denken aan Oekraine, Iran en de vele andere plekken waar mensen niet de vrijheid hebben om zich te ontwikkelen en in vrede te leven.

De Bevrijdingsloop 2023 sluit aan bij de viering van 900 jaar Raalte in het weekend van Raalte Royaal.  Van 26 t/m 30 april wordt in een estafetteloop  van 820 km hardlopend van Arromanches in Normandië naar Raalte gelopen. Een uniek evenement dat mogelijk gemaakt wordt door bijdragen van sponsoren en de gemeente Raalte.  Op zondagmiddag 30 april ontvangen we de estafettelopers in het centrum van Raalte.

De ceremonie in Raalte is nog in voorbereiding, hierover volgt nadere info.

Voor meer informatie: www.bevrijdingsloop2023.nl

Deze dag is onderdeel van het Raalte Royaal weekend, meer informatie vind je hier.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.