Dahlia kweken – NL Kampioenschap

Waar & Wanneer?

Datum:15 sep - 17 sep
Tijd:
Locatie:Plaskerk
Thema:900 jaar Raalte: Activiteiten door het jaar heen

Jaarlijks organiseert de Nederlandse Dahlia Vereniging de Nederlandse Kampioenschappen dahliakweken. Hieraan nemen liefhebbers en professionele telers deel. Vazen met bloemen worden gekeurd waarbij de jury onder andere kijkt naar kwaliteit, de kleur en grootte van de bloemen. Ook verkiezen zij de grootste en mooiste bloem.
Ter gelegenheid van het 900 jarig jubileum van Raalte, is er dit jaar voor gekozen dit kampioenschap in Raalte plaats te laten vinden! Een unieke kans om van de mooiste dahlia's van Nederland te genieten. 

De Nederlandse Dahlia Vereniging heeft drie doelen hoog in het vaandel staan: het kweken van dahlia's met alle aspecten daarvan, het promoten van de dahliacultuur en bovenal in dit alles een bijzondere hobby te hebben, ervan te genieten en dat alles samen te delen. In het weekend van 15-16-17 september kunt u in de Plaskerk de kampioenschappen bezoeken.
Vrijdag 15 september van 12.00 – 17. 00 uur
Zaterdag 16 september van 10.00 – 20.00 uur
Zondag 17 september van 12.00 – 18.00 uur

De dahliatentoonstelling is voor een ieder gratis toegankelijk.

 

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.