Expositie: Raamvertellingen

Waar & Wanneer?

Datum:13 okt - 29 okt
Tijd:
Locatie:Mokwerf
Thema:900 jaar Raalte: Activiteiten door het jaar heen / Raalte op de plank’n

Expositie Raamvertellingen 

Paul Tielbeek exposeert tijdens Raalte 900 van 13 t/m 29 oktober in de MOK-Werf te Raalte.
Paul Tielbeek fotografeert al meer dan 40 jaar en is lid van het kunstcollectief KuRrK, wat staat voor: (K)unst (u)it (R)aalte(r) (K)unstenaars.

Naast foto’s maakt Paul Tielbeek ook foto- objecten en gedichten, die de foto’s verwoorden. Bij de foto-objecten worden de foto’s op een ongebruikelijke en creatieve manier omlijst en geven een verhaal of gedachte aan de foto mee. Het maakt de foto’s tot kunstobjecten en geven de mogelijkheid om de hele expositieruimte te gebruiken en niet alleen de wanden. De ideeën zijn locatie gebonden en
passend bij de sfeer van de ruimte. De foto’s worden gekenmerkt door detail, lijnenspel en eenvoud.

In de expositie “Raamvertellingen” is de liefde voor oud Raalte en de vergankelijkheid hiervan in woord en beeld vastgelegd. Ramen en deuren uit scholen en fabrieken vertellen samen met foto’s en gedichten het verhaal van de sloop van ons verleden. Gastexposant Anna Maandag toont haar schilderijen en installaties, naast werk van gezamenlijke projecten van beide kunstenaars.

De expositie: “Raamvertellingen” is in de periode 13 t/m 29 oktober 2023 in de weekenden te bezichtigen in de MOK-Werf aan de Mettingenlaan te Raalte.

 

 

Wie: Paul Tielbeek organiseert

Wat:  Expositie door Paul Tielbeek.. 

Waar: in beide gebouwen van de Mokwerf aan de Mettingenlaan in Raalte

Wanneer: 3 weekenden:

vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober.

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober.

Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober,  

Openingstijden:
vrijdag van 19:00 – 21:00 uur
zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur

 

Kosten? Gratis entree

 

Verdere uitleg:

Paul Tielbeek heeft in de loop der jaren bij de sloop van diverse panden in Raalte de nodige raamkozijnen van die panden veilig gesteld. O.a. van de Antoniusschool, het MAVOgebouw en van het MBI terrein. In deze raamkozijnen heeft Paul op een creatieve manier foto’s aangebracht met daarbij de nodige verhalen. Deze collectie van raamkozijnen met foto’s en verhalen aangevuld met historische geluidsfragmenten vertellen een heel boeiend verhaal over de geschiedenis van Raalte. Aan deze expositie heeft hij dan ook een heel passende naam gegeven: RAAMVERTELLINGEN.

Paul is gedurende de expositie ook zelf aanwezig om toelichting en uitleg te kunnen geven. 

Informatie:
Paul Tielbeek
E-mail: paultielbeek59@gmail.com
Tel: 06-11881707

 

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.