Heilige mis in de stijl van het rijke Roomsche Leven

Waar & Wanneer?

Datum:zondag 16 juli
Tijd:09:30 - 11:00
Locatie:Kruisverheffing
Thema:Van Raelt tot Raalte

De mis  start om 9.30 uur in het Latijn.

Pastor Gauthier de Bekker (priester) zal voorgaan in deze viering. Het Herenkoor van de Kruisverheffing zal de viering op luisteren met Gregoriaanse gezangen.

De dienst wordt nog specialer omdat ook de Protestante leden van de kerken in Klein Salland uitgenodigd zijn. Dominee Slaar verleent ook zijn medewerking.

Er komt een liturgie die tweetalig is , en voor de nodige uitleg omdat niet iedereen Latijn spreekt en zo betrokken zal worden bij de mis.

Na de dienst is er een processie zoals vroeger ook gebeurde. St Cecilia zal haar medewerking verlenen en meelopen in de processie. De Processie gaat van de Kruisverheffing naar de Plas > Waar afgesloten wordt met een oecumenisch gebed door Dominee Slaar en gezamenlijk  lied. Daarna is er koffie en wat hartigs ter afronding.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.