Herdenkingsconcert

Waar & Wanneer?

Datum:zondag 30 april
Tijd:15:00 - 17:00
Locatie:Kruisverheffing
Thema:Raalte Royaal
Herdenkingsconcert

Zondag 30 april
15.00 uur
Basiliek Kruisverheffing Raalte

De Raalter uitvaartverzorgers van Breen& de Weerd organiseren een concert. Het concert is bedoeld voor iedereen uit Raalte en ruime regio die behoefte heeft om te herdenken.

De bevrijdingsvlam wordt vanaf de markt naar het concert gebracht en daarmee herdenken we zowel mensen die in oorlogen zijn omgekomen en waaraan wij onze vrijheid en vrede te danken hebben als ook persoonlijke dierbaren die de afgelopen jaren zijn overleden. Met de bevrijdingsvlam uit Normandie wordt in de Kruisverheffing als opening van het concert een kaars aangestoken, de kaars van Vrijheid en Vrede.

Samen met Raalte 900 jaar slaan we nu de handen ineen om een herdenkingsconcert te organiseren. Orkest St. Caecilia en het Sallands Mannenkoor zullen hun medewerking verlenen en ook met enkele solisten zijn we in gesprek.

Atletiekvereniging Salland uit Raalte brengt de vredesvlam op 30 april naar Raalte en we hopen met die fakkel ook de kaars in de kerk te kunnen aansteken. Licht in de duisternis, vrede in het hart. Gedichten en korte verhalen worden afgewisseld met mooie muziek. Dit wordt een middag om nooit meer te vergeten.

 

Het hele Raalte Royaal weekend zijn er diverse activiteiten, meer informatie vind je hier.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.