Klimaatwandeling in de natuur

Waar & Wanneer?

Datum:zaterdag 10 juni
Tijd:
Locatie:Diepenveen
Thema:Raalte Groen

Klimaatwandeling: op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland

Wie
Ben jij ook nieuwsgierig naar de invloed van klimaatverandering op de natuur om je heen? Dan is deze wandeling wat voor jou!

Wat
Klimaatwandeling van ca. een uur in het gebied rondom Klooster Nieuw Sion. Na afloop thee, koffie en diverse presentaties van o.a. de Sallandse Vlinderfotograaf, bioloog Piet Hendriksma en klimaatpsycholoog Karen Holtmaat.

Waar
Vertrekpunt Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen

Wanneer
Start: zaterdagochtend 10.00 uur, eindtijd ca. 12.00 uur

Waarom
900 Jaar Raalte Groen, i.s.m. de Duurzaamheidscoalitie en IJssellandschap

Hoe
Aanmelden: mail naar info@duurzaamheidscoalitie.nl

Kosten?
Gratis

Verdere uitleg:

Als je in Salland in het buitengebied om je heen kijkt is het groen. Karen Holtmaat van de werkgroep 900 Jaar Raalte Groen wandelt er graag. “Het heeft dit voorjaar veel geregend, maar in 2018 en 2019 hebben we hete en droge periodes gehad. Het begon me toen opeens op te vallen: dor gras en verdroogde bomen, tussen bomen die beter bestand bleken tegen de hitte. Ik vroeg me af of deze hittegolven toeval waren, of te maken hebben met klimaatverandering. En als dat zo is, wat kunnen we dan verwachten voor de toekomst?”

Gerben Visser is landschapsbeheerder bij IJssellandschap en kan dit soort vragen beantwoorden. Op zaterdagochtend 10 juni verzamelen we ons om 10.00 uur bij Klooster Nieuw Sion voor een natuurwandeling van ongeveer een uur in het gebied Averlo. Gerben Visser beheert dit gebied al meer dan veertien jaar en kan van alles vertellen over verandering die hij ziet in de natuur.

Na afloop van de wandeling zijn we welkom in Klooster Nieuw Sion voor thee en koffie. Er zullen verschillende presentaties gegeven worden, onder andere door de Sallandse Vlinderfotograaf en bioloog Piet Hendriksma. De Sallandse Vlinderfotograaf telt al jarenlang de vlinders op zijn routes en merkt daarbij de invloed van klimaatverandering op de vlinderpopulatie.

Deelname aan het hele programma is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus meld je snel aan! Dit kan door te mailen naar info@duurzaamheidscoalitie.nl.

In het feestjaar Raalte 900 organiseert de werkgroep Groen samen met de Duurzaamheidscoalitie diverse activiteiten om inwoners van Raalte enthousiast te maken om te vergroenen. Dit is begonnen met vlinderborden die verschenen in ongemaaide bermen en zal op 11 november leiden tot het festival Raalte Groene Cross in het HOFtheater. Hou hiervoor deze website in de gaten!

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.