Kwetsbare vlinderpracht

Waar & Wanneer?

Datum:01 nov - 17 nov
Tijd:
Locatie:Hoftheater / Raalte
Thema:Raalte Groen

900 jaar kwetsbare vlinderpracht - Op naar een vlinderrijke toekomst

Tijdens het vieren van het 900 jarig bestaan van Raalte, probeert de werkgroep Raalte Groen inwoners bewust(er) te maken van de kwetsbare vlinderpracht die Raalte bezit. En hoe menselijk handelen van directe invloed is op de verspreiding en leefomgeving van vlinders.

Al 900 jaar moeten de Raalter vlinders zich schikken naar de menselijke maat. Zo zeer zelfs, dat er de afgelopen decennia meerdere vlindersoorten uit Raalte zijn verdwenen. Door onder meer een vlinderlezing te organiseren in het HOFtheater op 11 november worden Raaltenaren verleidt anders naar vlinders, hun habitat en openbare ruimte in het algemeen te kijken. De Sallandse Vlinderfotograaf neemt bezoekers mee in de effecten van klimaatverandering, maar ook het aanleggen van pluktuinen en een ander maaibeleid (door de gemeente) de revue zullen passeren.

Door het verspreiden van vlinderposters (de komende weken) worden alle Raaltenaren geinspireerd en geactiveerd. Waardoor de vlinderpopulaties in Raalte kunnen groeien, hun toekomstzekerheid te bieden en nieuwe vlindersoorten aan te trekken. Zodat Raalte een veilig thuis voor alle vlinders wordt.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.