Lampionnen-optocht

Waar & Wanneer?

Datum:vrijdag 17 november
Tijd:18:00 - 19:00
Locatie:Centrum / Swaenewoerd
Thema:900 jaar Raalte: Activiteiten door het jaar heen

Een donkere avond in november. Vroeg op de avond verzamelen vele kinderen zich met hun ouders. Een beetje spannend. Maar vooral gezellig. Ben je met een vriendje of vriendinnetje gekomen? Heb je een eigen lampion gemaakt, of krijg je er één van de organisatie? En heb jij ook zo’n zin in de warme chocolademelk aan het einde van de optocht?

In 2023 vierden we het 900 jarig bestaan van Raalte. Met drie themaweekenden en diverse activiteiten onder de noemer ‘Raalte Groen’ en ‘Raalte Actief’ hebben we met elkaar stil gestaan bij dit heugelijke feit.

Kinderen hebben we op diverse momenten ontmoet in het programma. Tijdens de Raalter Sportdag in het voorjaar, de tekeningenwedstrijd in het historisch weekend (juli) of de creatieve workshop in oktober (21 oktober, Raalte Centrum). En wellicht zijn ze op één van de vele andere activiteiten geweest met naasten.

Kinderen willen we ook betrekken bij de afsluiting van dit historische jaar. Op vrijdag 17 november is er een lampionnenoptocht door het centrum van Raalte. Neem jij je eigen lampion mee? Versier je deze op een mooie manier?

Voor degenen die geen eigen lampion maken, is er voor de eerste 200 kinderen een lampion beschikbaar. Deze worden uitgereikt bij het startpunt, Swaenewoerd. Gedurende de optocht zal er vermaak zijn, en aan het einde ook wat lekkers voor iedere deelnemer. Zie daarvoor onze Facebook en Instagram pagina (@900jaarraalte).

Kom je op tijd? We vertrekken om 18.30u. Vanaf 18.00u ben je welkom! De slagwerkgroep van St. Caecilia loopt voorop in de optocht.

Route: Sweanewoerd (verzamelpunt, startpunt 18.30u), rechtsaf Kruisstraat, oversteken van Kruisverheffing naar De Zwaan (zebrapad), van De Zwaan naar Hannink (zebrapad), door Herenstraat, vervolgd in de Grote Straat, via Nieuwmarkt naar De Waag, eindpunt bibliotheek/Kulturhus. 

 

De lampionnenoptocht is onderdeel van de feestelijke afsluiting van de 900e verjaardag van Raalte. We sluiten af bij de tijdscapsule.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.