Raalte900 Geocache

Waar & Wanneer?

Datum:01 nov - 31 dec
Tijd:
Locatie:Raalte
Thema:900 jaar Raalte: Activiteiten door het jaar heen / Raalte Actief / Raalte Royaal

Op 28 april is de Raalte900 Geocaching gelanceerd. Heb je nog geen ervaring met geocache? Dan hebben we hier een uitgebreide handleiding voor je: HANDLEIDING RAALTE 900 GEOCACHE.

 

Wat is Raalte900 Geocaching?
Geocaching is een avontuurlijk spel op basis van GPS. Het spel brengt je in de buitenlucht en vaak naar mooie of historisch interessante plaatsen, waar je anders niet snel komt of onbewust aan voorbij loopt. Met een aantal enthousiaste spelers willen wij de verbinding maken tussen Raalte en de geocaching gemeenschap.

Enerzijds het geocaching spel onder de aandacht brengen bij Raaltenaren die hier nog niet bekend mee zijn. Anderzijds Raalte en haar historie promoten bij de omvangrijke geocaching gemeenschap.

Hoe werkt het spel?
Personen of verenigingen, waar ook ter wereld, hebben caches(‘schatten’) verstopt. Het spel is gestart in 2000 en inmiddels zijn er naar schatting meer dan 50.000 caches in Nederland verstopt, wereldwijd enkele miljoenen.

De website geocaching.com en bijbehorende app geven toegang tot informatie over de caches, waaronder de GPS coördinaten. Soms leiden de coördinaten je alleen tot een startpunt en moet je vanaf daar puzzelen om volgende punten te vinden tot de uiteindelijke cache.

Caches zijn er in allerlei vormen. Voorbeelden zijn oude munitiekisten, PVC buizen, fotorolletjes, vogelhuisjes. Zolang er maar een logboek(je) in past en vaak met ruimte voor enkele ruil items. Creativiteit, locatie, weerbestendigheid en gekozen moeilijkheid zijn hierbij bepalend.  Waarbij je soms ook nog vindingrijk moet zijn om de cache open te krijgen.

Is de cache eenmaal gevonden en geopend, dan kun je in het logboek aangeven dat het je gelukt is. Als je een ruil item als beloning meeneemt, dien je er ook weer iets voor terug te leggen.

Gaaf, hoe doe ik mee?
Om aan dit spel mee te doen registreer je je bij www.geocaching.com. Je kunt de bijbehorende app gratis downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Veel caches zijn met een gratis account te spelen, een smartphone met GPS en de app zijn dan voldoende.

In aanloop naar 28 april, de start van Raalte Royaal, willen wij vanuit onze groep een cache in het kader van Raalte900 beschikbaar maken. We zullen je hierbij langs een aantal kenmerkende plaatsen in Raalte leiden waarbij informatie verzameld wordt om de cache te kunnen vinden. Ook deze cache zal gratis te spelen zijn.

Meer informatie:

www.geocaching.com

nl.wikipedia.org/wiki/Geocaching

Meer informatie over het Raalte Royaal weekend vind je hier.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.