Historische wandeling dmv app – door Ronde Tafel

Waar & Wanneer?

Datum:01 nov - 31 dec
Tijd:15:30 -
Locatie:Raalte / Salland
Thema:900 jaar Raalte: Activiteiten door het jaar heen / Raalte Actief / Van Raelt tot Raalte
Raalte 900-historische wandeling-app

Alleen maar even de app downloaden en dan samen met je gezin een historische wandeling lopen door het centrum van Raalte.

De wandeling is voor iedereen, jong of oud en jong van geest. Raaltenaar of toerist, gezin of vriendengroep. Leuke weetjes, grappige vragen, filmpjes en plaatjes leiden je langs plaatsen in ons dorp en laten je de historie zien. Weet jij straks waar het Raalter Ziekenhuis stond?

Hieronder vind je het stappenplan hoe je de app download

Stappenplan hoe je de app kunt downloaden

 

Wie

De eerste wandeling wordt gedaan door genodigden. De app is dan ook al gratis te downloaden en te gebruiken voor iedereen die dat wil. Ben je een schoolklas of andere groep? Natuurlijk kunnen jullie samen de wandeling doen.

 

Wat

Interactie historische wandeling 

Waar

In en rondom de kern van Raalte-dorp

 

Wanneer

De app is gratis beschikbaar vanaf 14 juli 2023. Je kunt de wandeling de rest van het feestjaar lopen. Waarom niet direct dit weekend?

 

Waarom

Raalte kent een lange historie. Niet alles is nog zichtbaar, of toch wel? De app neemt je mee naar bijzondere plekken in ons dorp en vertelt je bijzondere verhalen. Wedden dat je nieuwe dingen ontdekt in het dorp?

Hoe

Download de Ronde Tafel Historische Wandeling Raalte 900 op je telefoon (Android en Aple). Ga naar de Plaskerk en open de app. Je moet wel een mobiele verbinding (4/5 G) hebben. De rest wijst zich vanzelf, echt waar! Ga je met een grotere groep, dan is het natuurlijk mogelijk dat meerdere mensen de app downloaden en jullie gezamenlijk de weg wijzen.

Kosten?

De app is gesponsord en dus gratis voor iedereen van binnen en buiten Raalte. Veel plezier!

Verdere uitleg:

 

Hoe kom ik aan de wandel?

Ronde Tafel 151 Zuid-Salland ontwikkelde de perfecte wandeling voor jou in én rond het centrum van ons mooie dorp. Dat bestaat in 2023 maar liefst 900 jaar. Zoveel historie gaat natuurlijk hand in hand met interessante plekken en verhalen. Welke dat zijn? Dat ontdek je als met onze app gaat wandelen. En dat kan helemaal gratis! Hoe, volg de onderstaande simpele stappen:

 

Volg de volgende stappen:

  1. Kies de wandeling die je wil door de QR-code te scannen en kies “open in app”. Je kunt ook de stappen volgen op de volgende pagina.
  1. Ga naar je Play Store op je telefoon. Zoek de Travel app en download deze. De app is gratis.
  1. Als je de app opent krijg je de vraag of je gepersonaliseerde advertenties wil, random advertenties of geen. Voor dat laatste moet je iets betalen. Dat mag, maar hoeft niet. De app werkt net zo goed met af en toe een advertentie. De app heeft wel toegang tot je locatie nodig.
  2. Nu zit je in de app. Als je in Raalte bent dan zie je de wandelingen die in de buurt zijn.
  3. Kies vervolgens, door erop te klikken, voor OF de historische wandeling OF de speurtocht (hiernaast de onderste). De speurtocht is heel geschikt voor een wandeling met kinderen en bevat naast leuke informatie ook vragen en weetjes. De wandeling is verder hetzelfde. Kies vervolgens voor
  4. Ga vervolgens naar de Protestantse kerk (Plaskerk). Adres is De Plas 7 in Raalte. Als je bij de kerk bent druk dan in de app op de rode knop “Start”. Als het goed is start de app en hoor je verteller Hans Poppe praten over de kerk. Zo niet loop dan in de richting van de kerk. De app zal dan vanzelf starten.
  5. Volg vervolgens de instructies die de app geeft en wandel langs de mooie plekjes. Lees, hoor, verwonder en lach. Doe het op je eigen tempo. Tussentijds een bakje koffie of een ijsje? Geen probleem. Geniet van de wandeling, veel plezier!

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.