Lezing en vertelling kasteel Ramele

Waar & Wanneer?

Datum:woensdag 26 april
Tijd:19:30 - 21:15
Locatie:Bibliotheek
Thema:900 jaar Raalte: Activiteiten door het jaar heen

Dit jaar vieren we dat Raalte 900 jaar bestaat. Op woensdagavond 26 april gaan we in de Bibliotheek Salland terug naar de twaalfde eeuw: met een lezing en vertellingen over Kasteel Ramele, waar later dit jaar opgravingen gedaan worden.

In de jaren negentig werd de versterking van Kasteel Ramele ontdekt. Dit kasteel stond in de Middeleeuwen in de buurschap Ramele. Later dit jaar begint daar een opgraving, om de restanten van het kasteel weer zichtbaar te maken.

Om u mee te nemen in de geschiedenis van Kasteel Ramele vertelt amateurarcheoloog Bert Terlouw over het kasteelterrein en zijn eigenaren in een lezing. Daarna vertelt Annette Kiekebosch van de Vertelkring een aantal verhalen in dialect waarin ze het publiek de tijd en de sfeer van Kasteel Ramele laat herbeleven.

De avond is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.