Publicatie Kruudmoes Special – Historische vereniging

Waar & Wanneer?

Datum:14 jul - 14 jun
Tijd:
Locatie:Raalte
Thema:Van Raelt tot Raalte

Op 14 juli zal (een halve maand te vroeg) het augustus-nummer van het verenigingsblad van de Historische Vereniging Raalte en Omstreken verschijnen.

Deze “Kruudmoes-special) komt in de plaats van het gebruikelijke kwartaalblad dat in augustus uitkomt.

De special wijkt aanzienlijk af van de gebruikelijke Kruudmoes. Het blad heeft een groter formaat en ook het aantal pagina’s is aanzienlijk groter: inclusief omslag bestaat het uit 100 pagina’s terwijl het kwartaalblad doorgaans 32 of 36 pagina’s telt.

Van het gebruikelijke verenigingsblad worden doorgaans 750 exemplaren gedrukt, bestem voor leden van de vereniging. De special zal in een oplage van 3.000 stuks worden vervaardigd. De extra exemplaren zijn in het kader van 900 Jaar Raalte beschikbaar voor belangstellenden. Daarnaast zal een deel van de oplage beschikbaar zijn tijdens de (foto)expositie in de Plaskerk tijdens Stöppelhaene.

De inhoud van de special “Raalte in Jaartallen” bevat een lange opsomming van historisch belangrijke gebeurtenissen in Raalte gedurende de afgelopen negen eeuwen, aangevuld met verhalen uit de Raalter historie.

Over de verkrijgbaarheid: Waarschijnlijk voor belangstellenden gratis beschikbaar bij BRUNA. – nadere mededelingen volgen

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.