Raalte Actief: Januari maand van de loopsport

Waar & Wanneer?

Datum:15 jan - 31 jan
Tijd:
Locatie:Salland
Thema:Raalte Actief

Januari, maand van de loopsport. Alsof het de start van een estafette-jaar is. Iedere maand zetten we één sport centraal. In januari heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan loopclinics bij AV Salland of Vital Centre.

AV Salland
Al vele jaren start Atletiek Vereniging Salland in het nieuwe jaar de succesvolle loopclinic voor beginners. Veel mensen zijn via deze clinic in de loopsport terecht gekomen en beleven hier veel plezier aan.

Vanaf dinsdag 10 januari 2023 kun je starten met de loopclinic. Bij deze clinic kun je 2x in de week trainen, op dinsdag en zaterdag. Deze clinic vindt plaats op het sportveld van AV Salland (Hammerweg 8f), sportpark Ramele in Raalte.

Gedurende de cursus zal naast het lopen aandacht worden besteed aan loopschoeisel, kleding, etc. Mocht je last hebben van een blessure dan adviseert AV Salland om eerst jouw fysiotherapeut te raadplegen.

Op dinsdag 3 januari 2023 is er een informatie/kennismakingsbijeenkomst gepland. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen, meer informatie op te halen en om al vast kennis te maken met de andere lopers en de trainers. De informatieavond wordt gehouden in / bij het clubhuis van AV Salland aan de Hammerweg 8f in Raalte.

Ben je er al over uit? Je kunt je ook direct inschrijven. Er is plaats voor maximaal 25 lopers. Inschrijven kan via www.mijninschrijving.nl.

Meer informatie vind je ook op de site van AV Salland: https://www.avsalland.nl/nieuws?n=34

Vital Centre
Willen jullie helpen om sporten éxtra laagdrempelig aan te bieden aan Raaltenaren in het kader van Raalte 900 jaar? “Ja, natuurlijk willen we dat!”, zei Lotte Harink (Vital Centre). “Bewegen verbindt en draagt bij aan ieders gezondheid, daar staan wij helemaal achter. Daarom bieden we gratis een verkorte hardloopclinic aan.”

In 5 ochtenden gaan  gecertificeerde looptrainers Raaltenaren op weg helpen met houding en looptechniek. Loop je al wat langer of ben je net beginnend? Dat maakt niet uit: iedereen kan aanhaken. De focus ligt op het leren genieten van hardlopen.

De eerste zondagochtend is op 15 januari 2023 om 09.00 uur (duurt max 1,5 uur) vanaf Vital Centre aan de Hammerweg in Raalte.  Mail naar l.harink@vitalcentre.nl om je op te geven.

En heb je de smaak te pakken? Dan kun je je ook bij Vital Centre aansluiten één van de loopgroepen.

Kijk op de website van de gemeente Raalte wanneer je meer informatie wilt lezen over de financiële regelingen die tegemoet komen in kosten die aan sport verbonden zijn.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.