Raalte Actief: maand van de Balsport

Waar & Wanneer?

Datum:01 sep - 30 sep
Tijd:
Locatie:Raalte
Thema:Raalte Actief

In Raalte is er een groot scala aan organisaties die sport aanbieden. Tezamen met hen stellen we iedere maand een sport centraal, en bieden we mogelijkheden aan om kennis te maken met de betreffende sport. Bij verschillende aanbieders, met verschillende mogelijkheden.

September is de maand van de balsport.

SV Raalte
Omnivereniging SV Raalte biedt diverse takken van sport aan: voetbal, handbal en gymnastiek kun je beoefenen bij deze vereniging die al ruim 85 jaar bestaat. SV Raalte heeft een nadrukkelijke maatschappelijke rol, en binnen de slogan ‘niemand buitenspel’ is er extra aandacht is voor de jeugd en mensen met een beperking: Peutervoetbal en G-voetbal maken onderdeel uit van de vereniging.

Wil je kennis maken met SV Raalte en hun aanbod? Train dan in september drie keer gratis mee!
Meer informatie: www.svraalte.nl

Handbalvereniging HV Kwiek
HV Kwiek is de grootste handbalvereniging in de gemeente Raalte, waarvan het 1 e damesteam op Eredivisie niveau speelt. Zij zetten deze Raalter vereniging daarmee landelijk op de kaart! Maar binnen de vereniging is ook volop aandacht voor de breedtesport en alle andere teams: van de jongste jeugd, tot recreatieve seniorenteams.

Wil je (weer) eens actief kennismaken met de handbalsport, bij HV Kwiek? In de maand september kun je twee keer vrijblijvend meetrainen!
Meer informatie: www.hvkwiek.nl

SMHC Hockey
Wees welkom bij SMHC Salland, de hockeyvereniging van Raalte. Plezier, gezelligheid en sportiviteit vinden wij erg belangrijk! Lekker hockeyen bij een gezellige club! Wil je kennis maken met hockey? Kom dan 3x geheel vrijblijvend meetrainen!
Vanaf 6 jaar mag je met hockey beginnen, maar als je al wat ouder bent en je nog op zoek bent naar een leuke sport ben je ook van harte welkom!

Kijk op www.smhc.nl of mail voor info naar jongstejeugd@smhc.nl

Rohda Raalte
Voetballen blijft een leuk spelletje! Als je wilt ontdekken of voetballen een leuke sport is voor jou, kun je bij Rohda Raalte altijd een aantal proeftrainingen doen. Dan zit je nergens aan vast, maar je kunt wel ontdekken of het bij jou past.
Bij Rohda proberen we iedereen zoveel mogelijk aandacht te geven. Of je nu een speler of speelster bent die met de bal onder het kussen slaapt of het gewoon een leuk spelletje vindt, zonder al te veel gedoe, iedereen is welkom. Toch willen we spelers en speelsters vanaf de jongste leeftijd in ieder geval één goede training per week kunnen aanbieden.

Wanneer kun je al instromen? Eigenlijk zie dat de meeste jonge spelertjes na het afzwemmen zich melden bij de voetbal. Bij Rohda nemen we pas spelers aan als ze minimaal 5½ jaar oud zijn. Dan stroom je in binnen de F-league, die op de vrijdagavond 4 tegen 4
toernooitjes spelen. Spelenderwijs voetballen is hier de basis. Een mooie manier om kennis te maken met het spelletje.
Ben je wat ouder, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Vanaf 8 jaar kun je al wedstrijden voetballen en voor de leeftijdsgroep 9 en 10 jaar hebben we carrouseltraining op de maandag georganiseerd voor de gehele leeftijdsgroep onder leiding van een ervaren voetbalschool. Hiermee willen we iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen bieden.

Ben je toch nóg wat ouder, ook dan ben je van harte welkom! Voor de wat meer seniore speler hebben we walking voetbal. Om een afspraak te kunnen maken voor een aantal proeftrainingen, kijk dan op onze webpagina, waar je de contactgegevens voor de verschillende leeftijdsgroepen kunt vinden. Kies de contactpersoon die bij jouw leeftijd past en stuur een mailbericht.

https://www.rohda.nl/algemeen/lidmaatschap/
Hopelijk zien we jou binnenkort een keer meetrainen.

*************

Er zijn nog veel meer verenigingen waar je buiten sport, maar die zetten we op een ander moment in de spotlights. De complete planning van de themamaanden vind je op de jaarkalender.

Kijk op de website van de gemeente Raalte wanneer je meer informatie wilt lezen over de financiële regelingen die tegemoet komen in kosten die aan sport verbonden zijn.

 

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.