Raalte Actief: maand van de Buitensport

Waar & Wanneer?

Datum:01 apr - 30 apr
Tijd:
Thema:Raalte Actief

April is de maand van de buitensport. Iedere maand zetten we een sport(groep) centraal. Het voorjaar begint weer en daarmee wordt het steeds leuker en fijner om in de buitenlucht te sporten en bewegen. Hieronder vind je het aanbod van april, om lekker in beweging te komen.

In Raalte is er een groot scala aan sportverenigingen en -organisaties die sport aanbieden. Samen met hen stellen we iedere maand een sport centraal en bieden we mogelijkheden aan om kennis te maken met het betreffende sport- en beweegaanbod. Bij verschillende aanbieders, met verschillende mogelijkheden.

In de maand april zetten de volgende aanbieders een mooi aanbod in de spotlights:

 • Vital Centre Raalte
 • Sportstudio Raalte

Bij deze aanbieders ben je welkom om gratis mee te doen met een uitdagende sportactiviteit.

Naast onderstaand aanbod, is er nog veel meer sport- en beweegaanbod dat in de buitenruimte plaatsvindt. Dat aanbod is deels ook gebundeld in een andere themamaand. Zo kun je in september (maand van de balsport) o.a. kennismaken met voetbal, handbal, volleybal en hockey en staat de maand oktober in het teken van de fiets- en wandelsport.

Vital Centre Raalte

Wil je lekker buiten sporten? Dat kan met de Vital Ultimate Workout. Deze les is ontwikkeld voor diegene die een uitdaging willen, niet bang zijn om moe te worden en het maximale uit zichzelf willen halen. Er wordt in deze les gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit, behendigheid en explosiviteit. Je kracht en conditie zullen in no-time verbeteren. Maximaal calorieën verbranden!

 • Wanneer: dinsdag 4, 11 en 18 april
 • Waar: Vital Centre Raalte, Hammerweg 8b
 • Kosten: gratis

Doe je mee? Neem contact op via www.vitalcentre.nl of stuur een e-mail naar raalte@vitalcentre.nl.

Sportstudio Raalte

Nieuw in Raalte en uniek voor de regio: de obstacle baan bij Sportstudio Raalte! Wil jij actief kennismaken? Kom dan zaterdag 22 april met je gezin, familie of vrienden naar onze Sportstudio en doe mee met één van de gratis kennismakingsworkouts. Daarnaast organiseren wij die dag ook een open huis, waarbij wij je alles kunnen vertellen over onze studio en outdoor sport.

 • Wanneer: zaterdag 22 april
 • Waar: Sportstudio Raalte, Zwolsestraat 65 (achterzijde Sportcentrum Tijenraan)
 • Kosten: gratis

Het volledige programma:

 • 12.00 uur: open huis (studio en outdoor Sport)
 • 12.45 uur: gratis Bootcamp-FIT Workout
 • 13.15 uur: officiële opening Obstacle baan door wethouder Gerria Toeter en partners Obstacle Runs
 • 14.15 uur: 1e gratis Obstacle Training
 • 15.15 uur: 2e gratis Obstacle Training
 • 16.15 uur: gratis Obstacle Ouder & Kind Workout

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je dan in op https://sportstudioraalte.nl/opening

Raalter Sportdag 900 jaar Raalte

Naast bovenstaand aanbod, kun je op zaterdag 29 april ook deelnemen aan de Raalter Sportdag. Die dag wordt er een zeskamp en sportproeverij georganiseerd voor alle Raaltenaren.

Ga jij met je vrienden de uitdaging aan tijdens de zeskamp? Op het terrein van Rohda Raalte is er een zeskamp, georganiseerd door InSalland, waar 36 teams gaan strijden om de winst. Ninke Holtmaat (InSalland): “Vanaf 8 jaar mag je deelnemen aan de Zeskamp. De inschrijving is geopend en de aanmeldingen stromen al binnen! Een team bestaat uit maximaal 8 personen. Gezinnen hebben zich ingeschreven, maar ook vriendengroepen van alle leeftijden. Wees er dus snel bij! Vol = vol.”

In en rond Tijenraan wordt deze zaterdag een heuse ‘sportproeverij’ aangeboden. Bezoekers kunnen hier kennis maken met een variatie aan sporten die in Raalte te vinden zijn. Uiteraard is er de mogelijkheid om niet alleen te kijken, maar ook mee te doen! Maarten Paalman van Sportbedrijf Raalte: “Er worden diverse clinics georganiseerd van onder andere boksen en voetbal. Ook zijn de sportverenigingen voor mensen met een beperking aanwezig. En bij iedereen is laagdrempelig informatie in te winnen. Voor ieder wat wils! We willen iedereen graag in beweging brengen”

 • Wanneer: zaterdag 29 april
 • Waar: op de velden bij Rohda Raalte en in/rondom Sportcentrum Tijenraan
 • Kosten: gratis

Enthousiast? Roep je vrienden/familie/collega’s/collega’s bij elkaar, bedenk een leuke teamnaam en meld je aan via https://insalland.nl/activiteiten/zeskamp

Klik hier voor ons programma met ook meer informatie over de Raalter Sportdag.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.