Raalte Actief: maand van de Denksport en Binnensport

Waar & Wanneer?

Datum:01 dec - 31 dec
Tijd:
Thema:Raalte Actief

In Raalte is er een groot scala aan organisaties die sport aanbieden. Tezamen met hen stellen we iedere maand een sport centraal, en bieden we mogelijkheden aan om kennis te maken met de betreffende sport. Bij verschillende aanbieders, met verschillende mogelijkheden.

November en december zijn de laatste themamaanden binnen Raalte Actief, als onderdeel van 900 jaar Raalte. De herfst is in volle gang, een mooie periode om het aanbod op het gebied van denksport en binnensport te verkennen!

Handbalvereniging Kwiek

Tophandbal in Raalte! Kom kijken bij de eredivisiewedstrijd Zwartwoud Kwiek-E&O
Aan het einde van dit feestjaar nodigen wij je uit om tophandbal in Raalte met eigen ogen te aanschouwen! Op zaterdag 9 december speelt Zwartwoud Kwiek een thuiswedstrijd tegen E&O Emmen. Deze wedstrijd betaal je slechts €1,50 voor een entreekaart (jeugd tot 18 jaar mag gratis naar binnen) én krijg je een gratis lot voor de verloting! Leer (top)handbal op een leuke manier kennen en geniet van mooie en snelle spel van ons Raalter damesteam! Daar wil je bij zijn! Zet deze wedstrijd snel in je agenda en kom op tijd naar Sportcentrum Tijenraan, want vol=vol!

Ben je enthousiast geworden over de snelheid die handbal meebrengt en wil je een keer gratis meetrainen bij handbalvereniging Kwiek? Dat kan! Kijk dan voor meer informatie op www.hvkwiek.nl. Via de website kun je je ook opgeven voor een gratis training.

Door op de foto hieronder te klikken ontvouwt zich de hele flyer.

Yoga Raalte
Yoga Raalte is een echte 100% yogastudio, gelegen in een prachtig ruim pand midden in het Centrum van Raalte (De Waag 11). Het is een vriendelijke en toegankelijke yogaschool waarin ieder naar eigen mogelijkheden aan yoga kan doen. Met een eigentijds en fris karakter biedt Yoga Raalte yoga aan waar je energie van krijgt. Yoga is beslist niet zweverig. Het is niet moeilijk, het vraagt geen lichaam van elastiek en je hoeft ook niet op je hoofd te kunnen staan!

Doe in december mee met een proefles:
- Dinsdag 10.05 uur: yin yoga
- Woensdag 11.00 uur: yin yoga
- Vrijdag 08.40 uur: mindful yoga
- Vrijdag 10.05 uur: hatha yoga
- Vrijdag 13.30 uur: stoelyoga
- Zaterdag 09.30 uur: mindful yoga

En heb je de smaak te pakken? Dan kun je altijd aansluiten bij 1 van onze yogagroepen. Mocht dat financieel lastig zijn dan heeft de gemeente Raalte financiële regelingen om je hierbij te helpen.
Mail naar Ellen: yogaraalte@outlook.com om je op te geven.

Kijk op de site : www.yogaraalte.com voor meer info over Yoga Raalte en diverse yogavormen.

FIOS Raalte
FIOS staat voor Fit Is Ons Streven. Bij FIOS is het mogelijk om gymnastiek en turnen voor diverse leeftijdsgroepen te beoefenen.
Benieuwd of het iets voor je is? Doe een proefles mee of kom kijken:
- Gymnastiek en recreatief turnen: dinsdag tussen 16:00-19:00 uur
- Selectie turnen: vrijdag van 16:00 tot 19:00 uur
- Locatie: Sportcentrum Tijenraan, Zwolsestraat 65

Meld je aan door een e-mail te sturen naar penningmeester.fiosraalte@gmail.com. Aanmelden kan ook via de website, waar je meer informatie over FIOS vindt: www.fios-raalte.nl

Tabonon
Tabonon (Thai Boxing Noord Oost Nederland) is de grootste vechtsportschool in Oost Nederland, met locaties in Zwolle en Raalte. Tabonon biedt kickboksen, MMA (Mixed Marterial Arts), grappling en BJJ aan. Daarnaast wordt er yoga, krachttraining, personal training aangeboden. Ook geeft Tabonon psychomotorische therapie, verschillende workshops en kinderfeestjes.
Bij de locatie in Raalte trainen veel mensen uit Raalte, Heino, Luttenberg en omgeving. Elk jaar vindt hier het jeugdkamp plaats en worden evenementen georganiseerd zoals de jeugdexamens. Raalte staat bekend om de gemoedelijke sfeer.

De hele maand december kun je een gratis proefles volgen, binnen het reguliere aanbod. Het overzicht van de trainingen vind je op tabonon.nl/tabonon-raalte en aanmelden doe je via tabonon.nl/proefles

GV Rats - Rhönradturnen
Rhönradturnen is een bijzondere aanvulling op het turnen, waarbij de turner zich middels een rad voortbeweegt. In Nederland zijn ruim 20 verenigingen die deze sport beoefenen. In Raalte zijn we al 15 jaar actief met deze sport. Iedereen kan met deze sport beginnen, al is lef wel een belangrijke factor.

In de maand december hebben we de volgende mogelijkheden:
Open les (tijdens normale trainingstijd)

  • Datum: woensdag 20 december
  • Tijd: 16.30-17.30 uur
  • Locatie: spelzaal Kwintijn
  • Vooraf aanmelden verplicht via leiding@gvrats.nl (les kan vol zijn)
  • Leeftijd 9 t/m 18 jaar

2 extra workshops/lessen om de sport uit te proberen

  • woensdag 27 december van 10.30-12.00 uur
  • donderdag 28 december van 10.30-12.00 uur
  • Locatie: spelzaal Kwintijn
  • Vooraf aanmelden verplicht via leiding@gvrats.nl (workshop kan vol zijn)
  • Leeftijd 9 t/m 18 jaar

Denksport november/december

Kwiek Badminton
Badminton is een sport voor iedereen die sportief is. Het is een snelle, flitsende sport, een sport waarbij gezweet kan worden, een gezonde sport, een sociale sport, een Olympische sport, een eigentijdse sport en bovendien een sport die snel aan te leren is.
Kom in december kosteloos en vrijblijvend badmintonnen bij Kwiek Badminton en beleef het plezier van deze mooie racketsport!
 Jeugd 7 t/m 18 jaar: woensdag 6, 13 en 20 december (zaal 2)
 Volwassenen: donderdag 7, 14 en 21 december (zaal 1)
 Locatie: Sportcentrum Tijenraan
Kijk voor meer informatie op www.kwiekbadminton.nl, of stuur een mail naar secretaris.bckwiek@gmail.com.

Judovereniging Salland
Judo is bij uitstek geschikt om vanaf erg jonge leeftijd te beoefenen. Het is geen doel om een goede judoka te worden, maar om vertrouwd te raken met anderen, met jezelf, met mogelijkheden van je lichaam en met het veilig vallen en stoeien. De motorische en mentale ontwikkelingen staan voorop. Kom daarom kennismaken bij Judovereniging Salland, je mag in de maand december 3 keer vrijblijvend meetrainen.

Locatie: spelzaal Kwintijn, Oude Molenweg 3.
Onze trainingstijden en verdere informatie staat op www.jvsalland.nl of neem contact op via info@jvsalland.nl.

De Raalter Schutterij
Op de woensdagavonden 13 en 20 december is er in het kader van Raalte Actief de mogelijkheid om kennis te maken met de schietsport en te ervaren of de schietsport jou uitdaging en sportiviteit kan bieden. Ons clubgebouw bevindt zich op het sportpark Ramele, we delen samen met de CRT een gebouw. Kom gerust langs op een van deze avonden tussen 20.00 en 21.00 uur, dan hebben we volop tijd om je op weg te helpen en te begeleiden op de baan.

Onze normale trainingsavonden zijn de dinsdag- en donderdagavond. Er wordt op 9 banen van 10 meter geschoten met 4.5 mm wedstrijdgeweren, dit kan met eigen geweer of met een van onze verenigingswapens. De schietsport is echt een concentratie- en beheersingssport waarbij zowel vrijstaand als opgelegd (geweer op een steun) wordt geschoten en is geschikt vanaf 12-14 jaar tot 90+. Onze vereniging heeft een eigen gebouw waardoor de lidmaatschapskosten betaalbaar zijn.

De competities worden gespeeld op verenigingsniveau, daarnaast is er de mogelijkheid om in competitieverband in de regio Salland en in Twente te schieten. Uiteraard zijn gezelligheid en humor ook een belangrijke factor bij de trainingen en wedstrijden.

Last but not least: de schietsport is ook zeer zeker geschikt voor mensen met een handicap of rolstoel!

Onze website is ‘under construction’, maar de routebeschrijving is wel actueel. Kijk hiervoor op: http://raalterschutterij.nl/route.html.

Je bent van harte welkom op 13 en 20 december! Ons adres is: Hammerweg 8d in Raalte. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

 

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.