Raalte Actief: maand van de Wandel- en fietssport

Waar & Wanneer?

Datum:01 okt - 31 okt
Tijd:
Locatie:Raalte
Thema:Raalte Actief

Oktober is de maand van de wandel- en fietssport. De herfst staat voor de deur, een mooie periode om al wandelend of fietsend te genieten van de prachtige omgeving die Raalte kent!

In Raalte is er een groot scala aan organisaties die sport aanbieden. Samen met hen stellen we iedere maand sport- en beweegmogelijkheden centraal en bieden we mogelijkheden aan om kennis te maken met de betreffende sport. Bij verschillende aanbieders, met verschillende mogelijkheden.

 

Sportief Wandelen
Sportief Wandelen gaat verder dan ‘gewoon’ lopen. Het tempo ligt hoger en u doet diverse oefeningen. Ideaal om uw conditie en fitheid te verbeteren, af te vallen of uw gewicht op peil te houden. Ook verkleint Sportief Wandelen de kans op botontkalking en verbetert het uw spierkracht. Mieke Schaftenaar geeft vanuit haar Cesar Praktijk deze wandeltraining wekelijks in groepsverband.

Ben je benieuwd of sportief wandelen iets voor je is? Doe dan in oktober een keer mee!
* Iedere vrijdag van 9.00-10.00 uur
* Gratis proefles

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Schaftenaar: mieke@cesar-raalte.nl of bel 0572-358325.

cesar-raalte.nl/mieke-schaftenaar/groepscursus-schaftenaar/groepscursus-sportief-wandelen

Wandelgroep AV Salland
Ook bij atletiekvereniging AV Salland kun je meelopen in een wandelgroep! Wandelen kun je al, maar hier gaat er ‘een schepje bovenop’ onder begeleiding van een begeleider. Ook is er aandacht voor onder andere lichaamshouding en lenigheid. Doe mee met deze leuke groep en creëer samen met hen een betere conditie.

 • Iedere dinsdag en vrijdag van 9.00-10.30 uur
 • Locatie is iedere keer verschillend
 • Je mag een maand gratis meetrainen

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.avsalland.nl/onze-groep-wandelgroep

Wandelgroep Raalte
Wandelgroep Raalte is een groep van mensen die houden van wandelen en dit graag samen doen met anderen die hier ook van houden. In de herfst- en winterperiode start de groep in het centrum van Raalte of Heino en wordt er gewandeld in de nabijheid van het dorp.

Wandelgroep Raalte heeft plaats voor nieuwe leden, die in groepsverband gezellig en sportief bezig willen zijn en die ook nog eens wat van onze mooie Sallandse omgeving willen zien.

 • 3 verschillende wandelgroepen
  • Groep 1: maandagmiddag van 13.00-15.30 uur (ca. 7 km)
  • Groep 2: maandagavond van 19.00-20.30 uur (ca. 8 km)
  • Groep 3: woensdagavond van 19.00-20.30 uur (ca. 8 km)
 • Een maand gratis meewandelen met een van de groepen

Kijk op www.wandelgroep-raalte.nl voor meer informatie of neem bij vragen contact op met Jenny Hofman: info@wandelgroep-raalte.nl of bel 06-13615528

Gezond Natuur & Cultuur Wandelen Raalte
Vindt u het leuk om regelmatig met een groep een uurtje langs een groene route te wandelen? Doe dan mee met Gezond Natuur Wandelen! Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling van een uur door het prachtige landschap van Raalte. De route kan variëren en de wandeling gaat altijd door. De start is op een vaste plaats en tijd.

Vrijwilligers begeleiden de groep en vertellen onderweg iets over natuur en de lokale cultuurhistorie. De wandelingen zijn vooral bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen. Iedereen die het leuk vindt om met een groep in een rustig tempo te wandelen is welkom.

 • Iedere dinsdag van 10.00-11.00 uur
 • Start vanaf wijkcentrum de Noaber in Raalte-Noord
 • Gratis wekelijkse activiteit
 • Aan- of afmelden is niet nodig
 • Na afloop koffie en thee, voor eigen rekening

In oktober bestaat Gezond Natuur & Cultuur Wandelen Raalte 1 jaar. Dat vieren we met een extra feestelijke wandeling op dinsdag 31 oktober van 10.00-12.00 uur. Startlocatie HOFtheater Raalte. De deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plek, meld je dan aan bij buurtsportcoach Brigit Trooster via brigit.trooster@sportbedrijfraalte.nl of 06-13366627.

Sallandse Wandelvierdaagse
De Sallandse wandelvierdaagse (SW4D) is al enige jaren een gerenommeerd wandelevent in de herfstvakantie met duizenden wandelaars. Deze SW4D is een laagdrempelig evenement en wandelen is een uitstekende manier om mensen letterlijk in beweging te brengen voor een gezonde leefstijl. Dit jaar vindt de SW4D plaats van 24 t/m 27 oktober met wandelafstanden van 12, 20, 30 en 40 km. Loop je mee? Aanmelden kan via: sw4d.nl/inschrijving

Er zijn vragen binnengekomen bij de SW4D vanuit de Raalte Wandel Challenge (RWC) en een groep rolstoelgebruikers om een route met een kortere afstand en een rolstoelvriendelijke route toe te voegen om de toegankelijk voor mensen die minder ver kunnen wandelen te vergroten. Deze editie voegen zijn daarom 2 extra routes toegevoegd aan het programma: enerzijds door de 12 km route toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers door middel van bypasses. Daarnaast wordt er op één dag een verkorte route (6-8 km) aangeboden, onder andere voor deelnemers van de Raalte Wandel Challenge. Er wordt een bus geregeld voor deze deelnemers, worden naar de laatste tussenstop gebracht en lopen vanaf daar via de bestaande route terug naar Domineeskamp.

Meer weten over deze toegankelijke routes vind je op sw4d.nl/toegankelijkheid

De SW4D heeft ook aandacht voor het 900 jarig jubileum van Raalte. Hierover later meer!

Doortrappen Raalte
In oktober kun je je alvast aanmelden voor de activiteiten die in november plaatsvinden onder Doortrappen Raalte. Doortrappen Raalte helpt jou om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Raalte bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt waar je (gratis) aan mee kunt doen.

Activiteiten in dit najaar:

 • Dinsdag 14 november: GRATIS ontdekdag driewielfietsen van 10.00-12.00 uur in Sportcentrum Tijenraan
 • Donderdag 23 november: GRATIS workshop 'Het Nieuwe Fietsen' van 09.30-12.00 uur in Sportcentrum Tijenraan

Kijk voor mee informatie, aanmeldformulieren en contactgegevens op www.sportbedrijfraalte.nl/doortrappen-raalte

Pak je fiets en ga op avontuur samen met je (o)pa, (o)ma en/of oppas!
De opa’s van CRT Raalte hebben voor de opa’s, oma’s, ouders en verzorgers in de gemeente Raalte mooie routes samengesteld zodat je tijdens het fietsen mooie en leuke dingen gaat ontdekken. Er zijn 3 leuke routes die je kunt volgen. Download de GPX route en laat je verrassen op www.sportbedrijfraalte.nl/opa-oma-en-kids-fietsroute

Fiets- en wandelroutes in en rondom de gemeente Raalte
De gemeente Raalte ligt in het hart van Salland. Laat je verrassen door de vele fiets- en wandelroutes in de omgeving. Ze nemen je mee langs gezellige dorpen, monumentale boerderijen en prachtige landgoederen. Kortom, een geweldig decor! Jaarlijks maken hier tienduizenden mensen gebruik van. De gemeente Raalte heeft de routes voor je op een rijtje gezet op https://www.raalte.nl/fietsen-en-wandelen

Veldrijden of mountainbiken bij CRT Raalte
In de maand oktober kun je gratis kennismaken met fietsvereniging CRT Raalte: dé wielervereniging van Salland en omstreken. De fietsvereniging kent meerdere disciplines en ik oktober kun je actief kennismaken met veldrijden en meefietsen op de mountainbike.

 • Dinsdag- en donderdagavond om 18.30 uur
 • Vrijblijvend aansluiten bij reguliere trainingen
 • Vanaf 8 jaar
 • Fiets en helm in bruikleen beschikbaar

Kijk voor meer informatie over CRT Raalte op www.crtraalte.nl. Meld je aan voor een kennismaking via info@crtraalte.nl of bel met Wendy Mulder: 0631503102 (ook voor meer informatie).

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.