Van voedselbos naar voedsel uit je eigen tuin

Waar & Wanneer?

Datum:woensdag 05 april
Tijd:19:00 - 21:00
Locatie:'t Natuurlijk Huus
Thema:Raalte Groen

Het zoemt niet meer zo. Insecten overleven de mono-cultuur van het platteland niet. Met het voedselbos wil ’t Natuurlijk Huus bijdragen dat te veranderen. Het voedselbos levert immers voedsel op voor mens en dier. Omdat er in de (wilde) natuur heel veel eetbaar is, is er in het voedselbos ook veel meer voedsel te halen dan alleen fruit, groente en noten. Je kunt er zelfs ingrediënten voor thee, lekkere luchtjes voor in huis, of een zalfje tegen brandnetelsteken uit halen.

Als je een tuin of balkon hebt, kun jij ook bijdragen aan de biodiversiteit, en er heel geregeld voedsel uit halen, zonder dat je gelijk aan een groentetuin moet denken. Een teunisbloem is ook heel lekker!

We sluiten de excursie af met een hapje en een drankje van het land.

Meld je aan door te mailen naar Karen Holtmaat: info@duurzaamheidscoalitie.nl

Wie
Voor iedereen die het aandurft anders tegen haar eigen stukje groen aan te kijken.

Wat
Excursie naar het voedselbos en de achtertuin van ’t Natuurlijk Huus.

Waar
’t Natuurlijk Huus, Hogebroeksweg 25 Raalte

Wanneer
5 April 2023, 19.00 uur

Waarom
’t Natuurlijk Huus heeft een voedselbos aangelegd, met fruitbomen en vruchtenstruiken. Bij de aanleg is rekening gehouden met voedsel voor dieren. Het bos is zelfs voedsel voor de bodem. Of je nu veel of weinig ruimte hebt, jij kunt je tuin ook eetbaar maken!

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.