Afsluiting van feestjaar met lampionnenoptocht en feestelijk samenzijn

dinsdag 11 november

Na een jaar vol festiviteiten en evenementen ter ere van het 900-jarig bestaan van Raalte, komt de afsluiting van het feestjaar nu snel dichterbij. De inwoners van Raalte kunnen zich verheugen op een bijzondere afsluiting van het jubileumjaar. Vrijdagavond 17 november is er een lampionnenoptocht, waarna er een tijdscapsule wordt begraven op de Grote Markt. Vervolgens is er in de Plaskerk een bijeenkomst, en zijn er in diverse Raalte kroegen feestelijkheden.

Lampionnenoptocht: een zee van licht
Een hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld de lampionnenoptocht, die zal starten vanaf de Swaenewoerd in Raalte en door de (winkel)straten zal slingeren. Kinderen hebben een eigen lampion geknutseld thuis, op school of bij de opvang. Voor de eerste 200 kinderen die dat niet hebben gedaan is er een lampion gratis beschikbaar. De optocht zal een betoverende sfeer geven: er is straattheater en een vuurspuwer. De optocht wordt voorgegaan door St. Caecilia. Aan het einde van de optocht is er voor alle kinderen die de tocht hebben gelopen wat lekkers: een poffertjeskraam staat op de Grote Markt.

Begrafenis van een tijdscapsule: bewaren van herinneringen voor toekomstige generaties
Door middel van een tijdscapsule wordt er een blijvende herinnering aan de toekomst meegegeven. Het geboortekaartje van de Raaltenaar die op 9 september (9e maand) werd geboren zit er in. Wie weet is hij bij het 1000-jarige jubileum van Raalte? Maar ook brieven van de dominee, de voorzitter van regiegroep 900 jaar Raalte en een overzicht van de activiteiten van afgelopen jaar worden voor decennia opgeborgen. En wat te denken van de eeuwige roem voor de winnaars van de sportdag afgelopen voorjaar?

Deze tijdscapsule zal belangrijke herinneringen, boodschappen en symbolen bevatten die worden begraven om te worden ontdekt door toekomstige generaties. Een symbolische handeling om de rijke geschiedenis van Raalte te bewaren voor de komende eeuwen.

Feestelijke Afsluiting in de Plaskerk met muzikale omlijsting
Na de lampionnenoptocht en het ingraven van de tijdscapsule zullen de festiviteiten doorgaan in de prachtige Plaskerk. De Plaskerk heeft het afgelopen jaar 9 avonden (9 eeuwen) georganiseerd met een grote diversiteit aan thema’s. Deze serie wordt afgesloten met een doorkijk op de toekomst: hoe treden we de komende 100 jaar tegemoet? Er is muziek van Höllenboer en een andere muzikale verrassing. Vanuit de regiegroep 900 jaar Raalte zal er ook een ‘cadeau aan de toekomst’ worden uitgereikt. Een markering van de verbinding die dit jaar tot stand is gekomen, maar die de regiegroep graag wil doorgeven.

Gezelligheid in de Kroegen
Voor degenen die na de officiële afsluiting nog meer willen vieren, zullen de kroegen in Raalte de sfeer voortzetten met speciale activiteiten om het 900-jarig bestaan van Raalte op passende wijze te vieren. Je kunt daarvoor terecht bij Robuuzt, Zuiderbuur, Neuf of de Gouverneur.

 

De afsluiting van het 900-jarig jubileum van Raalte belooft een avond vol vreugde en saamhorigheid te worden, waarin we samen komen om dit historische moment te vieren. Iedereen is welkom, alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, met uitzondering van de bijeenkomst in de Plaskerk. Men kan zich daarvoor aanmelden via pknraalte.nl. Wees er snel bij, want de vorige 8 avonden waren altijd ‘uitverkocht’!

Afsluiting van feestjaar met lampionnenoptocht en feestelijk samenzijn

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.