Komt de burcht Ramelo weer in het zicht in Raalte?

vrijdag 05 mei

Woensdagavond 26 april vertelde Bert Terlouw in de bibliotheek van Raalte over de ridders van Ramelo en hun burcht, die gestaan heeft aan de Haansweg in Raalte.

Bert is amateurarcheoloog en ontdekte de plaats waar de burcht heeft gestaan in 1994. Deze is nu alleen nog te zien op luchtfoto’s. Zo in de wei is er niets te zien, omdat er in 1932 een laag grond overheen gelegd werd door de toenmalige eigenaar, die meer land wilde. De burcht bestond uit hout, het hout zelf is door de eeuwen heen volledig verdwenen, maar de drie ronde grachten liggen er nog steeds, .Als alles volgens plan verloopt, wordt de burcht weer zichtbaar. Bert Terlouw vertelde ook over de verschillende ridders, families, huwelijken, en verbanden met andere streken.

Lees hier het verhaal op HierinSalland.nl

Komt de burcht Ramelo weer in het zicht in Raalte?

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.