Programma middag “ Raalte in rap en roer” is nu bekend

dinsdag 11 november

Op 11 november a.s. vindt de eerder aangekondigde  (literaire) middag plaats onder de naam “Raalte in rap en roer” in de Plaskerk te Raalte. Deze middag wordt georganiseerd door Stichting KURRK (Kunt Uit RaalteR Kunstenaars) en Bibliotheek Salland.

Bijzondere aanleiding voor het organiseren hiervan is het 40 jarig bestaan van Stichting KURRK, opgericht in 1983 en uiteraard het feit dat Raalte 900 jaar bestaat.
Tijdens haar 40 jarig bestaan heeft Stichting KURRK regelmatig samengewerkt met Bibliotheek Salland aan themabijeenkomsten zoals schrijven in West Overijssel en heeft er regelmatig geëxposeerd. Verbreiding van kunst en cultuur, poezie, fotografie en alle uitingsvormen van beeldende kunst staan bij Stichting KURRK en Bibliotheek Salland hoog in het vaandel. Daarom is het vanzelfsprekend dat nu ook de samenwerking is gezocht.

De middag duurt van 14.00 tot 16.30. Inloop is vanaf 13.30 onder vioolmuziek van de jonge muzikanten van Diny Rein.

Op de middag wordt een jublileumbundel onder de titel “Tegenwind”gepresenteerd met werk van de huidige 5 KURKleden Gerard te Wierik, Anna Maandag, Henne Neppelenbroek, Paul Tielbeek en Hans Roescher en van drie helaas al overleden leden, Herman Aa, Gerrit Woesthuis en Henri Grijmans. Ook is er een overzichtstentoonstelling van deze kunstenaars te zien. Die is ook nog te zien tot 18 november tijdens de reguliere openingsmomenten van de Plaskerk.

Tijdens de middag zal landelijk bekend en talentvolle dichteres Iduna Paalman voorlezen uit haar werk. Iduna Paalman is recentelijk nog bekroond voor haar bundel “Bewijs van bewaring” met de landelijke J.C.Bloemprijs voor beste 2e bundel. Zie verder biografie.

De singer/songwriter Michiel Flamman treedt op onder de artiestennaam Solo. Zie verder biografie.’
Ook Raalter dichter Herman Janssen zal zijn poezie voorlezen. Herman is oud directeur van het speciaal onderwijs en heeft inmiddels een aantal bundels uitgegeven. Hij schrijft toegankelijke poezie met onder meer ziekte en verlies als thema.

Verder zal een aantal dichters van KURRK, hun poezie voorlezen. Eerder zijn de Raaltenaren en dan vooral ook de jongeren opgeroepen hun mooiste gedicht, rap, lied of spoken word in te dienen. Op deze middag wordt een podium gegeven aan deze inzenders van een bijdrage over Raalte.

Alle bijdragen van deze middag worden op een stick gezet die meegaat in de tijdscapsule die op de laatste themaavond van Raalte 900 op 17 november wordt gesloten en begraven om over 100 jaar weer te worden geopend.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.