‘Vrienden van Raalte live’ zaterdag 21 oktober

donderdag 05 mei
“Een Spetterende muzikale show met bijzondere combinaties”

Bijzondere muzikale combinaties, van Nederlandstalig met boerenrock, van disco met Sixties-muziek en van ballads met rapmuziek. En dat allemaal met bands en musici met een directe relatie tot Raalte, dat is de opzet van ‘Vrienden van Raalte live‘ zaterdagavond  21 oktober in Bij Lampe. “Op drie podia en geen enkele onderbreking de hele avond. Zelfs geen tijd om bier te halen…”zo zeggen Raymond Schrijver, Hans Groen en Ton Groot Beumer, drie van de organisatoren van dit bijzondere onderdeel van de viering van Raalte 900.

Het eerste idee voor ‘Vrienden van Raalte live’ werd door Raymond, trompettist bij COOL24, geopperd tijdens een van de twee inspiratiebijeenkomsten vorig najaar van Raalte 900 in het Hoftheater. Kort samengevat; breng zoveel mogelijk bands en artiesten met echte Raalter roots bij elkaar en zorg dan voor verrassende muzikale combinaties. Dat alles een klein beetje gemodelleerd naar het voorbeeld van Vrienden van Amstel live. Met natuurlijk als grote verschil dat het daar om grote bekende landelijke artiesten gaat en bij Vrienden van Raalte live om Raalter artiesten. Ton pikte het idee namens de regiegroep Raalte 900 op en zorgde dat het de steun van de organisatie kreeg.

En Raymond ging met onder meer Erik Langenbach (gitarist van Deesiedjoeks) en eerder onder meer actief bij Die Tolle Leute en het SintShowPaleis) aan het brainstormen. Er werd contact gezocht met bands en artiesten als Johan Bril, Tismawajewendband, Glanfever, Sign, Fresh, Oostwanted, DeesieDjoeks, D-Radiation en Thomas Bril. Enkele weken geleden werd de eerste opzet van Raymond en Erik aan de deelnemende bands en artiesten gepresenteerd en dat werd direct enthousiast ontvangen. Raymond; “Ons uitgangspunt was dat ze allemaal de eigenaar van dit echte Raalter feestje zijn. En dat iedere artiest dus ook daaraan bijdraagt met eigen ideeën en voorstellen.”

Ook de ervaren componist en muziekleraar Hans Groen, die de nodige ervaring heeft met grote concerten zoals rond Bevrijdingsdag werd erbij gehaald. Hans heeft nu 21 oktober ’s avonds samen met Erik de leiding over het muzikale continuprogramma op drie verschillende podia in Bij Lampe. “Wij moeten er voor zorgen dat het van negen tot twaalf uur en van minuut tot minuut muzikaal allemaal perfect gaat kloppen. We gaan ook de hele avond doen zonder presentatie, het gaat drie uur lang alleen maar om de muziek en de Raalter artiesten. Dat organiseren is best een flinke klus die veel tijd en energie vraagt maar ook heel leuk is om te doen. Nee, ik speel zelf in principe die zaterdagavond niet mee. Al zal ik misschien als dat nodig mocht zijn nog een minuutje achter de piano zitten ter overbrugging als dat nodig is.”

Het wordt in ieder geval een enorm muzikaal spektakel, zo klinkt het in koor. “Een combinatie van de Nederlandstalige zanger Johan Bril met big band COOL24 bijvoorbeeld. Of boerenrock met rappers. Iedereen, jong en oud, komt dus volledig aan zijn of haar trekken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gaat die zaterdagavond op een van de drie podia gebeuren. En niet alleen de muzikale combinaties zullen bijzonder en uniek zijn maar we gaan ook zorgen voor een bijzondere lichtshow, compleet met veel rook en lasers. En natuurlijk voor het best mogelijke geluid.”

In totaal zijn er voor deze avond zo’n 900 toegangskaarten beschikbaar die 15 euro per stuk kosten. Bij Lampe is vanaf acht uur zaterdagavond open en het eerste optreden begint precies om negen uur. De voorverkoop via onder meer de site van Bij Lampe en Raalte 900 is onlangs gestart. De verwachting is dat deze bijzondere muzikale en Raalter avond lang van te voren uitverkocht zal zijn.

Koop direct kaarten

 

 

Themaweekend in oktober: Raalte op de Plank’n

‘Vrienden van Raalte live’ is een onderdeel van het themaweekeinde ‘Raalte op de plank’n’ op 20, 21 en 22 oktober met veel muzikale en culturele activiteiten. Zo is er vrijdagavond 20 oktober de Raalter Popronde 2023 met optredens van jonge lokale artiesten en bandjes in diverse horecazaken. Op zaterdag 21 oktober Is er in het Hoftheater een avondvullend programma met negen Raalter koren (met begeleiding). Overdag zijn er die dag in het Hoftheater allerlei activiteiten zoals korte optredens en repetities waar iedereen welkom is.

Op 21 en 22 oktober is er een speciale Kunst- en cultuurroute waarbij Raalter kunstenaars exposeren op bijzondere locaties; van de synagoge tot de watertoren. De getoonde kunstwerken zijn erg afwisselend, van schilderkunst tot fotografie en van beeldhouwwerken tot macramé. Ook is er een speciaal podium voor jonge kunstenaars in het HOFtheater en Taveerne Tivoli.

Wie graag zelf creatief aan de slag gaat, kan dat weekend terecht bij Cult voor een workshop. Zondag 22 oktober is er van half drie tot kwart over drie een carillonconcert door beiaardier Henk Veldman in de Kruisverheffing.

Regiegroep

Een groep enthousiastelingen zocht elkaar op. De burgemeester werd betrokken en tadaa: de Regiegroep ontstond. Inmiddels zijn we een stichting. We voeren regie, maken een grote jaarkalender, helpen met vergunningen, zichtbaarheid en ondersteuning en delen volop enthousiasme.

Neem contact op

Socials

Op de sociale kanalen laten we zien wat er gebeurt in de aanloop naar 2023. Volg ons en deel met ons.